Kdo jsem

Vystudovala jsem střední průmyslovou školu potravinářské technologie. Mojí velkou vášní byl vždy pohyb a tanec, proto jsem po maturitě odešla studovat taneční konzervatoř. Tanci jsem se věnovala profesionálně dvanáct let, což mě přivedlo k osobitému vnímání těla a jeho potřeb. Jako tanečnice jsem se musela věnovat skladbě jídelníčku a pečlivému výběru potravin, aby moje tělo vydrželo tak velký výdej energie a dokázalo účinně zregenerovat.
Po narození starší dcery jsem se začala zabývat tím, jaká výživa je vhodná pro malé děti a jejich správný vývoj. U mladšího syna se objevily potravinové alergie, což mě přivedlo k dalšímu studiu v této oblasti. Absolvovala jsem akreditovaný rekvalifikační kurz výživového poradce. Poté jsem několik let pracovala jako laborantka v mikrobiologické laboratoři v oblasti hygieny potravin, což mě utvrdilo v mém názoru, že pro vyváženou stravu je zásadní především vhodný výběr potravin.
Odešla jsem z laboratoře a začala pracovat jako výživová poradkyně. Nechtěla jsem ale v žádné firmě prodávat potravinové doplňky, proto jsem se rozhodla přejít do soukromé sféry. Se svými klientkami jsem začala také cvičit, protože o to měly zájem. Přála jsem si, aby lidé brali mou práci vážně, proto jsem se rozhodla pro další studium. Vystudovala jsem obor Výživové poradenství a sportovní diagnostiku. V rámci studia jsem měla možnost prohloubit své znalosti diagnostiky těla a zacílit cvičení na konkrétní problémy, které se u klientů objevily.
Svým klientům doporučuji celkovou harmonizaci jejich životního stylu. Důležitou roli v tomto procesu hraje nejen o zdraví, ale také psychická pohoda klientů. Prioritou je pro mě neřešit jen hubnutí, ale pracovat s každým člověkem jako s celkem.
VZDĚLÁNÍ
- Bc., Vysoká škola tělesné výchovy a sportu Palestra v Praze, obor Výživové poradenství a sportovní diagnostika
- Filozofie, religionistika - The Karmapa International Buddhist Institute - New Delhi, India
- Pedagogika tance, absolutorium - Taneční Konzervatoř Jaroslava Ježka
- SPŠPT potravinářské technologie, obor kvasná technologie
Certifikované kurzy:
- Školení lektorů v metodice společnosti STOB, Psychologie hubnutí 2022
- Monash University, Low FODMAP Course for Dietitians (online kurz pro odborníky na výživu ) 2021
- Lymfologie pro nutriční terapeuty - Centrum preventivní medicíny MUDr. René Vlasák 2020
- Terapeut metody Spirální stabilizace páteře Dr. Smíška 2020
- Bodystyling Instruktor FISAF 2015
- Rekvalifikační kurz poradce pro výživu - Ekolandia 2015
- Spinal Injuries & Disabled Carers Course - St. John Ambulance Ipswich, Velká Británie 2005
- Masér pro sportovní a rekondiční masáže - Centrum Regeneračního vzděláváni 2005
• Členka České mikrobiomové společnosti...